Site Overlay

Италианска супа с боб и паста Фаджоли – Рецепта

Начин на приготвяне:

Тази рецепта за паста с боб (паста е фаджоли) не можете да пропуснете. Това е една от най-комфортните храни и наистина една от най-добрите супи, които ще приготвите! София Лорен я приготвя в своята кухня и, повярвайте, е чудесна италианска класика, подобно на нашата боб чорба!

Откакто София Лорен сподели тази рецепта в своята книга, тя се превърна в любима за мен. И разбира се е фаворит за всички в моето семейство, те много обичат тази супа!

Има различни начини за приготвянето и като единият е вегетариански, а другият е със сурова наденица, която се задушава със зеленчуците и времето на готвене се увеличава с 20 минути.

Ще ви хареса, че се използват съставки, които обикновено се държат под ръка.

Плюс това е супер лесно да се направи, тук няма нищо сложно!

Опитайте и ми кажете как ви харесва.

Ако използвате суров боб, предварително го сгответе. Накиснете и гответе боба за 20 минути в тенджера по налягане.

В голяма тенджера за супа на средно силен огън сотирайте в зехтин люти чушки и лук, чесън, мащерка, моркови и целина до омекване – около 3-4 минути.

Добавете зеленчуковия бульон (пилешки бульон) и доматения сос и разбъркайте. Оставете да заври. Намалете котлона до средна степен и оставете да къкри, като разбърквате от време на време – поне 20 минути.

Добавете боб и продължете да готвите още 10 минути.

Междувременно гответе пастата в отделна тенджера. Не гответе пастата в супата!

Това ще направи вашата супа гъста и кашава – освен ако не искате да е точно такава.

Така че не забравяйте да приготвите тестените изделия отделно, да ги отцедите, изплакнете под студена вода и след това да ги добавите към супата.

Разбъркайте пастата в супата и подправете със сол и черен пипер. Гответе още 5 минути, след което сервирайте топла! Тази италианска супа върви с много сирене пармезан и хрупкав хляб!

Тази супа с боб ще се съхранява в хладилника 5 дни! Ако бульонът се сгъсти твърде много, добавете малко вода или бульон, за да го разредите.

Можете също да замразите тази супа в контейнер, подходящ за фризер – издържа така до 2 месеца! После размразете за една нощ в хладилника вечерта, преди да сервирате. След това загрейте на котлона или в микровълновата!

Да вие вкусно с тази италианска супа с боб и паста Фаджоли.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *