Site Overlay

Кайзершмарен – Рецепта | Gotvach.bg

“Ако не сте опитвали Кайзершмарен досега, давайте – вие сте “

Начин на приготвяне:

Разбиваме жълтъците с ванилията и захарта. Добавяме пресятото брашно и прясното мляко постепенно.

Разбиваме и белтъците със солта. След това ги смесваме със другата смес, като разбъркваме внимателно до хомогенна смес.

В тиган разтапяме масло и изсипваме 1-3 от сместа.Преди да обърнем да печем от другата страна, поръсваме със стафидите (които преди това сме накиснали в ром за 2 часа).

С помощта на две дървени шпатули разкъсваме палачинката на парченца, поръсваме със захар и запържваме докато придобие златист цвят, като разбъркваме.

Сместа е за 3 големи тигана.

Поднасяме Кайзершмарена с пудра захар.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *