Site Overlay

Какаови бисквити с фъстъчено масло – Рецепта

Начин на приготвяне:

В купа сложете разтопеното маслото, фъстъченото масло и счукайте две яйца. Разбийте сместа с миксер до получаване на гъст крем.

В отделна купа смесване останалите сухи съставки – пресявате брашното заедно с бакпулвера и какаото. Добавяме и щипка сол.

Тук е ред да се добави и шоколадовият чипс или начупеният шоколад за украса.

Започваме да смесваме съдържанието на двете купи, като вече разбъркваме само с бъркалка на етапи.

Получава се меко и лепкаво тесто. Покрийте съда и приберете в хладилника за половин час. Ако бързате – за 15 мин във фризера.

Оформете какаови бисквити с ръце и подредете в тавичка за печене.

Най-лесно и на- еднакви ще станат бисквитите, ако първо направите еднакви по големина топчета и след това ги сплескате с длан (с дебелина около 1.5 см).

Печете какаови бисквити с фъстъчено масло в предварително загрята фурна за около 15-17 минути.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *