Site Overlay

Какаово руло с кайсии – Рецепта

Начин на приготвяне:

Разделяме жълтъците от белтъците.

В дълбока купа смесваме четирите жълтъка със захарта и разбиваме с миксер. След това добавяме млякото и маслото и отново разбъркваме.

В отделна купа слагаме брашното и добавяме какаото и бакпулвера и ги разбъркваме.

Прибавяме ги в сместа със жълтъците, захарта, млякото и маслото.

Разбъркваме ги добре с миксер, докато се получи гъста смес.

След това в отделна купа слагаме белтъците и сол и разбиваме с миксер, докато не станат бели и много пухкави.

Когато сме готови взимаме по една лъжичка от белтъците и ги добавяме при какаовата ни смес. Бъркаме внимателно с дървена бъркалка, докато не свършат белтъците.

В широка правоъгълна тава поставяме хартия за печене и изсипваме сместа отгоре, като гледаме да е равна.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 10 минути.

Докато се пече, изваждаме още хартия за печене, голяма, колкото тавата, и поръсваме с малко какао. Изваждаме готовия пандишпанов блат от фурната и го поставяме с лицевата страна надолу върху хартията с какаото и отлепяме горната хартия, на която сме пекли блата за сладкото руло.

След това го навиваме внимателно, като гледаме да не се счупи на руло заедно с хартията. Оставяме го да престои 10-15 минутки.

Най-последно развиваме рулото внимателно и намазваме с малко от соса на кайсийките от консерва. След това ги нарязваме на ситно и разпределяме по целият блат.

Завиваме го внимателно и го оставяме да се охлади.

По желание какаовото руло с кайсии може да се украси с пудра захар.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *