Site Overlay

Какаов сладкиш с лимецово брашно – Рецепта

Начин на приготвяне:

Захарта се разбърква много добре с какаото.

Прибавя се кравето масло и водата. Разбърква се много добре с тел и се вари 3 мин след завиране.

Сваля се от огъня и се прибавя 1 бр. ванилия.

Разбърква се много добре.

От сместа се отделя 1 ч.ч.

Трите жълтъка се разбъркват много добре и на тънка струя се прибавят към изстиналата смес.

Брашното се разбърква с бакпулвера и ванилията.

Белтъците се разбиват на сняг.

Сместа и белтъците се прибавят към брашното.

Разбърква се много добре.

Изсипва се в предварително намазана с масло и брашно тава.

Пече се лимецовият сладкиш 40 мин в предварително загрята фурна на 160 градуса.

След като блатът се изпече, се залива с отделената глазура.

Дано ви хареса този какаов сладкиш с лимецово брашно.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *