Site Overlay

Какво е по-важно – храненето или тренировките?

За начинаещите е трудно едновременно да следят храненето и спортуването. В някои статии авторите пишат, че без диета мастната тъкан няма как да намалее, а в други, че без тренировки няма да имате красиво тяло.

Но не стигайте до крайности като спазване на драстична диета или тренировки шест пъти в седмицата във фитнеса. Открийте баланса между храненето и тренировките, който ще ви даде самочувствие

1. Защо диетата не е ефективна и какво е балансирана диета?

При думата диета в главите ни се образуват асоциации: глад, ограничения, прясна храна и никакви вкусни храни. В същото време мотивацията рязко спада. Човек може да издържи на диета в продължение на седмица и после идва сривът, след което килограмите се завръщат, а за някои дори се увеличават.

При балансирана диета, можете да свалите излишните килограми, без да се изтощавате от тренировки. За да направите това, достатъчно е да изберете чисти и висококачествени продукти, като вземете предвид нормите за прием на калории за определена физическа активност в ежедневието. Балансът на протеини, мазнини и въглехидрати, както и ежедневният прием на витамини и минерали, подобряват състоянието на кожата, косата, ноктите и вътрешните органи.

2. Тренировките изграждат тялото и подобряват настроението

Упражненията подобряват качеството на кожата, тонизират мускулите и мотивират за по-нататъшни тренировки. Мускулната работа формира правилната стойка, предотвратява развитието на мускулна атрофия и подобрява настроението. Тренировките ще стегнат кожата, която може да провисне при отслабване.

Тренировка

В допълнение към тонизираното тяло – физическата активност дава заряд на добро настроение и жизненост, защото произвеждат хормони на радост. Не е необходимо да се изтощавате с ежедневни занимания, трябва да добавите 2-3 кардио тренировки (ходене или бягане) и 2 силови тренировки към режима си. Трябва да започнете с малки тежести, като постепенно ги увеличавате.

3. Как да намерите баланса между хранене и спорт?

Да именно баланс! Красивото тяло, изисква здравословно хранене и тренировки. Не е нужно да спазвате диета, просто трябва да изчислите колко калории консумира тялото ви. За да намалите теглото, полученият брой трябва да бъде намален с 10-15 %.

Без тренировки можете да отслабнете, но качеството на тялото няма да бъде достатъчно добро. Намаляването на количеството на подкожните мазнини, води до набръчкване на кожата. А тренировките ще стегнат тялото, красивото дупе и релефната преса ще ви дадат увереност и желание за поддържане на резултата.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *