Site Overlay

Как да балансираме киселинността в стомаха

Стомашната киселина е от съществено значение за храносмилателния процес. Когато стомахът не произвежда достатъчно киселина, ключовите минерали и протеини не могат да се абсорбират в тялото.

Когато тялото не получава необходимите хранителни вещества, се стига до недостиг на някои витамини или минерали. Ниската киселинност в стомаха прави тялото уязвимо към различни инфекции.

Промените в начина на живот, както и подобряването на диетата могат да спомогнат за увеличаване и балансиране на нивата на стомашната киселина.

В тази статия ще ви дадем няколко съвета, които можете да следвате, за да си помогнете сами.

Дъвчете храната си

Един прост съвет, който не е за пренебрегване, е да започнете старателно да дъвчете храната, която приемате. Хранете се на по-малки хапки, за да стимулирате храносмилателните си ензими. По този начин ще елиминирате симптомите на ниска стомашна киселина и ще постигнете баланс.

Ограничете преработените храни

Балансираната диета, богата на плодове и зеленчуци, също може да подобри нивата на стомашната киселина. Преработените храни и захари могат да причинят възпаление, да намалят киселинната активност и да предизвикат симптоми на киселинен рефлукс.

Здравословната диета ще подобри храносмилателния процес, като ще позволи на стомаха адекватно да разгради храната и да абсорбира важните протеини в тялото.

Обмислете ограничаването на приема на алкохол.

Яжте ферментирали зеленчуци

Ферментирали зеленчуци естествено могат да подобрят нивата на стомашна киселинност. Те имат пробиотични бактерии, които могат да подобрят храносмилането, да се преборят с вредните бактерии и да намалят възпалението при ниска киселинност в стомаха.

Освен това те укрепват имунната функция, насърчават загубата на тегло и понижават кръвното налягане.

Пийте ябълков оцет

ябълковият оцет регулира киселинността в стомаха

Суровият ябълков оцет е ферментирала течност, съдържаща натрошени ябълки, бактерии и дрожди. Богат е на протеини и ензими, които могат да помогнат за разграждането на бактериите в храната. Той може да балансира нивата на киселинността в стомаха поради свойствата си, които внасят повече киселина в храносмилателния тракт. Ябълковият оцет също намалява симптомите на киселинен рефлукс, диабет и висока кръвна захар.

Яжте джинджифил

Джинджифилът е известен със своите противовъзпалителни свойства, съществено качество за намаляване на възпалението при ниска киселинност в стомаха. Също така се използва и като алтернативно лечение на киселинен рефлукс и други стомашно-чревни разстройства.

Преди да приложите някоя от гореизброените стъпки, първо обсъдете състоянието си с лекар, тъй като то може да изисква друг подход на лечение.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *