Site Overlay

Как да направим баварски леберкез?

Ако и вие сте истински гурман и обожавате да експериментирате, опитвайки нови и нови ястия и деликатеси, тогава със сигурност трябва да опитате и баварски леберкез. Това всъщност е немски деликатес, който се приготвя от мляно месо във форма за кекс или хляб.

Може да се каже, че това е немския вариант на нашата рецепта руло Стефани, които всички така обичаме и често си готвим за празниците.

Как да направим баварски леберкез?

Буквалният превод на този вкусен и сочен немски деликатес е сирене от черен дроб. При приготвянето му е много важно мляното месо да е еднородна смес, тъй като в противен случай няма да се получи така сочно и вкусно това кулинарно изкушение.

В класическата рецепта за Леберкез се използва мляно говеждо и свинско месо, но днес вариациите на деликатеса са много и всеки си избра как точно да го готви. Ние ще ви предложим една от най-обичаните рецепти за баварски леберкез, която се приготвя покласическа рецепта.

Необходими продукти за баварски леберкез:

– 400 г говеждо месо;

– 400 г свинско месо;

– 200 г бекон;

– 250 мл вода;

– 1 ч.л. сол;

Снимка: Йорданка Ковачева

– 1 ч.л. бял пипер;

– 1 глава кромид лук;

– 1 ч.л. риган;

– масло

Начин на приготвяне::

1. Първо, охладете много добре месото, а след това го нарежете на дребно и го смелете на много фина кайма;

2. Смесете свинската и говеждата кайма, а след това овкусете с черния пипер и настъргания на дребно ренде лук;

3. Добавете към каймата ригана, нарязания на много дребно бекон и смесете всичко много добре, а след това оставете сместа за 1-2 часа да се охлади в хладилника;

4. Намажете форма за кекс или хляб с малко масло и изсипете охладената смес;

5. Печете баварския леберкез на слаба фурна около 180 градуса за около 1 час, докато не се получи хрупкава златна коричка. Ако фурната ви има вентилатор, тогава намалете градусите на около 160.

Ето че вече и вие знаете как да си направите баварския леберкез и да поглезите цялото си семейство с това вкусно изкушение от немската кухня. Както виждате и сами, рецептата за леберкез е лесна и дори начинаещ би се справил с приготвянето на кулинарното изкушение.

Ако искате да поглезите гостите си и да удивите вкусовите им рецептори с нещо ново и различно, тогава просто им пригответе вкусен баварския леберкез по класическа рецепта.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *