Site Overlay

Как да си направим домашен скраб с продукти от кухнята?

Домашният скраб от мед, кисело мляко и кафе е много полезен за тялото и за хората с кожни проблеми. Нека да направим анализ на продуктите, които се използват за направата.

Медът е най-универсалният продукт за лечение на всякакви заболявания. Като започнем от бронхиални проблеми и стигнем чак до кожни заболявания. Медът подхранва кожата, прави я по-гладка, по-мека и дори в по-честа употреба може да заличи кожни образувания.

Препоръчително е, когато правите домашен скраб с продукти от кухнята, медът да бъде леко затоплен. Това е така, защото ще е по-лесен за разнасяне и смесване с останалите два продукта и по-лесно ще проникне в кожата, когато е близко до телесната ви температура.

Ползите от киселото мляко също са много. Него пък е добре да изберете с по-висока масленост. Колкото по-маслено е, толкова е по-добре за кожата ви. То хидратира в дълбочина, за него не е задължително да е топло, но е добре да не е и директно от хладилника. В комбинация с меда е много полезно за кожата.

Кафето трябва да е смляно. То действа като пясък в цялата смес за домашен скраб и премахва натрупванията по кожата.

За направата на скраба за едно ползване са ви нужни – половин кофичка кисело мляко, една голяма лъжица мед и чаена лъжичка кафе. Може да направите и по-голяма доза и да си я държите в хладилника до следващо ползване, но е добре млякото да е прясно.

Когато правим домашен скраб, първо слагаме млякото, после меда и накрая кафето, като първите две съставки ги бъркате много добре – около 3-4 минути, а кафето и няколко секунди са му достатъчни. Иначе ще се разтвори напълно и няма да има желания ефект. А то трябва да е на бучици.

Може да нанесете сместа с гъба за тяло или с ръка, но ще е хубаво да го направите с кръгови движения. Кафето, освен че действа като скраб, има и действа антицелулитно действие в областите, където имате нужда, загрява кожата и я стяга допълнително.

Мажете скраба по местата, където желаете, добре е да постоите 10-тина минути с него за по-дълбоко подхранване и хидратация най-вече. Надявам се да съм била полезна на много хора!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *