Site Overlay

Калбурабастъ (Kalburabastı) – Рецепта | Gotvach.bg

“Турските сладкарници пасти да ядат в сравнение с вашите домашни сиропирани сладки “

Начин на приготвяне:

1. Смесете в купа олиото, прясното мляко, захарта, портокаловия сок и содата и разбъркайте.

Налейте разтопеното масло и започнете да добавяте брашното на части до цялостното му усвояване.

Трябва да се получи средно меко тесто, което допълнително ще стегне в хладилник. Оставете го да се охлади за около 1 час.

2. Сварете сиропа от изброените съставки. На силен огън -10-15 минути или а умерен-25 минути. Изчакайте да изстине.

3. От стегналото тесто за сладките късайте парченца и им придавайте овална, леко продълговата форма. Нека бъдат по-тумбести, а не тънки. С тънък, остър нож направете решетка по повърхността им.

Подреждайте в тавичка, покрита с хартия за печене, на малко разстояние една от друга. Ще ви излязат две тави от стандартните на всяка фурна.

4. Печете любимите домашни сладки на 180 градуса, докато порозовеят, 17-18 минути. Наглеждайте ги, защото всяка фурна пече различно. Не трябва да потъмняват прекалено.

5. Докато са горещи, подредете сладките в друг съд, по-дълбок и ги залейте със сироп.

Оставете да попие и тогава поднесете сиропираните сладки, поръсени със счукани, печени орехи или шамфъстък.

Да ви е сладко с тези чудни турски сладки – Калбурабастъ (Kalburabastı)!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *