Site Overlay

Калмари в чеснов сос – Рецепта

Начин на приготвяне:

Измийте и почистете калмарите.

Пригответе саламурата: добавете всички компоненти на саламурата във вряща вода и кипете за няколко минути.

Сварете калмарите в саламурата: ако са малки – 10 секунди от момента на кипене, ако са големи – 15 секунди.

За соса нарежете на ситно магданоза, добавете накълцания чесън, оцет, сол, захар, черен пипер и зехтин. На този етап опитайте чесновия сос и го коригирайте според вкуса си (някой харесва кисел, друг по-сладък и т.н.).

Извадете готовите калмари от саламурата и нарежете на пръстени или ленти.

Комбинирайте още топлите калмари със соса и ги оставете да се варят още 20 минути.

Предястието калмари в чеснов сос е готово!

Бързо, просто и вкусно!

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *