Site Overlay

Канелени бутер охлювчета с кафява захар – Рецепта

Начин на приготвяне:

Смелете ореховите ядки. Смесете ги в купа заедно с кафявата захар, канелата и настъргана лимонова кора. Размесете до еднородност.

Размразете бутер тестото. Разгънете го и леко разточете. Нарежете го по дължина на три ленти. Поръсете обилно с приготвената плънка.

Навийте всяка лента руло и нарежете на малки рулца.

Застелете дъното на тава с домакинска хартия за печене.

Наредете охлювчетата с разреза нагоре на разстояние едно от друго. Намажете с белтък и поръсете с кафява захар.

Печете в загрята фурна на 200 градуса до златист загар.

Поднесете канелените бутер охлювчета с кафява захар с чаша ароматно кафе.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *