Site Overlay

Капама в тиква – Рецепта

“Нещо интересно, което определено ще опитате – капака, приготвена в тиква”

Начин на приготвяне:

Внимателно изрязваме капака на тиквата и почистваме вътрешността ѝ от семките. Овкусяваме я с лют и сладък червен пипер, връщаме капака на място и печем около 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Докато тиквата се пече, пристъпваме към приготвяне на плънката за нашата вкусна капама. Нарязваме трите вида месо на кубчета и ги запържваме в сгорещена мазнина. Когато месото се сотира, наливаме бялото вино. Добавяме нарязаните на едро моркови и гъби. Слагаме ситно нарязаните лук, целина, праз и магданоз.

Леко посоляваме и задушаваме до омекване на зеленчуците, след което добавяме доматеното пюре, в което сме сложили брашното. Объркваме добре и отстраняваме от огъня.

Печената тиква се изважда от фурната. Почиства се от отделения сос и подправките и се пълни с приготвената месна плънка. Затваря се с капака пълнената тиква и се увива плътно с фолио.

Капамата в тиква се пече около 100 – 120 минути на 200 градуса. Изважда се и се оставя да си почине поне 15 минути, преди да се отстрани фолиото.

Реже се на триъгълни парчета (лодки) и се поднася топла.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *