Site Overlay

Капама с домашен петел – Рецепта

Начин на приготвяне:

Петелът се почиства добре. Нарязва се на парчета. Слага се в тенджера.

Добавят се дафиновият лист, черният пипер и бахарът.

Клоква се за 30 минути.

Заекът се нарязва на парчета.

Подготвя се голям гювеч. На дъното се изсипва 1 буркан кисело зеле. Нарежда се месото от петел. Добавя се вторият буркан кисело зеле.

Нарежда се заешкото месо. Отгоре се разстила и последния буркан кисело зеле. Поръсва се с червен пипер и сол.

Залива се с бульона, в който е клокнал петелът. Добавя се маста.

Капамата се пече 1 час на 200 градуса да заври.

Намаля се за още 2 часа на 150 градуса.

Капамата с домашен петел е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *