Site Overlay

Карамелени меденки – Рецепта | Gotvach.bg

“Карамелени меденки, чудни за следобедно кафе или чай с приятелки”

Начин на приготвяне:

За да си направим карамелени меденки, първо, трябва да си карамелизираме захарта.

В съд изсипваме захарта и поставяме на котлона.

Добавяме врялата вода, като бъркаме и внимаваме да не ни напръска.

След като се е разтопила захарта, изключваме котлона и добавяме маслото, като бъркаме непрекъснато до пълното разтапяне.

Добавяме содата и всички подправки, като продължаваме бъркането и внимаваме, защото при добавянето кипва.

Махаме съда от котлона и оставяме да изстива.

Получава се ароматен сироп, към който добавяме яйцето.

Прибавяме и брашното и омесваме меко тесто.

Увиваме във фолио и поставяме в хладилника за 2 часа

След като извадим тестото, разточваме и изрязваме с фигурки, а ако нямате, може и с чаша.

Поставяме меденките в печката и печем на 180 градуса за 12 минути.

Когато изстинат, вземам си сладкото и намазваме всяка карамелени меденки и слепваме с другата.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *