Site Overlay

Карнавални понички по рецепта на Ваня Джорджевич – Рецепта

Начин на приготвяне:

В топлото прясно мляко разтворете маята, захарта и 2 лъжици от брашното. Оставете го да шупне.

В пресятото брашно добавете солта.

Разбъркайте киселото мляко с жълтъка, ванилова та захар и шупналата мая. Добавяте към сместа постепенно брашното до омесване на меко тесто. Оставете го 20 минути на топло.

Без да го премесвате, откъсвате парчета по около 40 грама, и ги оформете на фитили, които прегъвате на две и едната част усуквате около другата. Прихващате двата края, за да не се разделят при пърженето.

Подредете го върху набрашнена кърпа и ги покрийте за около 10 минути, докато се сгрее олиото за пържене.

Пържите поничките на умерена температура до златисто. Вадите ги върху салфетка и веднага овалвате в захарта.

Карнавалните понички по рецепта на Ваня Джорджевич са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *