Site Overlay

Карталачета – Рецепта | Gotvach.bg

“Карталачета – вкусна и бърза закуска, на която цялото семейство ще се зарадва сутринта”

Начин на приготвяне:

Карталачета са плоски питки, приготвени на сач.

1. Пресейте брашното в купа и в средата направете кладенче. В него сложете киселото мляко и содата. Разбъркайте ги и оставете за няколко минутки да шупне.

2. Поръсете със солта, сипете олиото и водата и бъркайте с шпатула, докато брашното поеме течните съставки. Ако тестото ви е рядко си добавяйте брашно и измесете за кратко, докато стане гладко и нелепнещо.

3. Разделете на 8-10 топки и всяка разточвайте върху намазнен плот. Натрошавайте отгоре от сиренето, навивайте на руло, а после на охлюв. Сплескайте охлювчето и минете върху него с точилката, за да го изтъните.

4. Печете карталачетата на намазнен със свинска мас сач до загар от двете страни. Огънят трябва да е умерен.

След като са готови, може отново да намазвате с мас или краве масло, докато са топли.

5. Поднесете за закуска с още сиренце по желание, подобно на пърленки или гюзлеми.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *