Site Overlay

Картофена пица с моцарела – Рецепта

Начин на приготвяне:

Картофите се обелват и се сваряват. След като се сварят, се изцеждат и се намачкват с гевгир.

Към тях се добавят две яйца, оризовото брашно и предварително смлените овесени ядки, подправя се със сол, черен пипер и босилек. Сместа се обърква хубаво с лъжица.

Получава се лепкаво меко тесто, което се оставя да престои около 15 минути. Тестото се разпределя върху хартия за печене.

Пече се в тава в предварително загрята на 180°С и вентилатор фурна за около 20 минути.

След това тавата с тестото се изважда от фурната.

В доматеното пюре се добавят нарязани на ситно маслини и подправките чубрица и риган (аз блендирах соса, за да стане хомогенен).

Тестото се намазва с доматената смес. Отгоре се нареждат предварително нарязани на кръгчета кренвирши, чушка, лук и моцарела.

Настъргва се кашкавал и пицата се връща обратно във фурната. Пече се до златисто.

Картофената пица с моцарела е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *