Site Overlay

Картофена салата с риба тон, гъби и варени яйца – Рецепта

Начин на приготвяне:

Сварете картофите в подсолена вода. Обелете ги и нарежете на кубчета.

Прецедете рибата тон от олиото в консервата. Прибавете към картофите. Нарежете гъбите на филийки и ги задушете с бучка краве масло за 15 мин.

Сложете и тях в купата с останалите продукти. Овкусете с лимонов сок, щипка черен пипер и щипка магданоз, налейте струйка зехтин и добавете млечната майонеза.

Объркайте добре картофената салата. Сложете в подходяща чиния, отгоре наредете нарязани варени яйца и поднесете.

Да ви е сладко! Картофената салата с риба тон, гъби и варени яйца е готова.

Забележка: За млечната майонеза – в дълбок съд излейте 1 к.ч. прясно мляко и 2 к.ч. олио. Посолете, добавете няколко капки лимонов сок и разбийте с пасатора за кратко.

Майонезата е много лека и за предпочитане в летните горещини!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *