Site Overlay

Картофена супа по селски – Рецепта

Начин на приготвяне:

В тенджера налейте олиото и поставете на умерен огън да нагрее. Прибавете резените сланина и ги запържете до златисто. Извадете изпържените резени сланина и прибавете брашното, разбъркайте, докато си промени цветът до леко златисто.

Прибавете ситно нарязаните картофи, домат, чушка, лук и морков, разбъркайте и залейте с топлата вода. Посолете на вкус и поръсете с черен пипер, оставете да ври за около 25 минути на бавен огън, под капак.

Свалете готовата селска картофена супа от котлона и поръсете със ситно нарязания магданоз, оставете да се задуши под капак за около 10 минути. Сервирайте готовата картофена супа с парченце от пържената сланина!

Картофена супа по селски може да поднесете и със селски хлебчета.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *