Site Overlay

Картофена яхния с наденичка – Рецепта

“За да не ви е постна картофената яхния, сложете и наденичка – получава се нещо изумително”

Начин на приготвяне:

Много вкусна и ароматна яхния с наденица – идеална за обяд или вечеря.

Измийте и нарежете наденичките на по-големи парчета. Нагрейте олиото и запържете наденичките от всички страни.

Извадете наденичките и в същото олио запържете предварително почистените и нарязани лук, чесън, моркови и чушки.

След което добавете брашното и разбъркайте енергично, прибавете нарязаните на кубчета картофи и запържете за около 5 минути.

В края на пърженето прибавете червения пипер, доматения сок и налейте около 800 мл топла вода. Варите до готовност на картофите под затворен капак на тенджерата.

Към края на готвенето прибавете запържените наденички, посолете на вкус и поръсете картофената яхния с мащерка, черен пипер и ситно нарязан магданоз. След като заври, премахнете готовата картофена яхния с наденичка от котлона.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *