Site Overlay

Картофени кашкавалки – Рецепта | Gotvach.bg

“Ъпгрейдваме любимата закуска и правим кашкавалките картофени “

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите и ги отцеждаме. Намачкваме ги докато са още топли.

Добавяме маслото и оставяме да се охладят леко. Добавяме солта, яйцето, киселото мляко и кашкавала. Разбъркваме добре.

Добавяме брашното, ако е необходимо добавяме още брашно, трябва да се получи еластично тесто.

Намазняваме си плота и взимаме част от тестото (приблизително колкото една шепа), правим го на топка и разточваме (не трябва да е тънък листът).

Поставяме в тава с хартия за печене. След като сме готови с всички кашкавалки, печем в предварително загрята фурна до златист цвят.

Ароматът, който се разнася в кухнята, е страхотен!

Приятен апетит! Картофените кашкавалки са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *