Site Overlay

Картофени кюфтета с магданоз и сос от филаделфия – Рецепта

“Картофените кюфтета с магданоз ни намигат закачливо от чинията и на вас ли така ви се струва “

Начин на приготвяне:

Измивате и сваряваме картофите до готовност.

В голяма купа, която ще ни е сместа, настъргваме картофите и оставяме да изстинат, за да не се разпаднат.

След като поизстинат и вече сме ги настъргали, натрошаваме сиренето и добавяме две яйца, а другите 4 разбиваме и оставяме за потапяне на картофените кюфтета.

Към сместа добавяме и настърган лук и нарязания предварително магданоз на ситно и накрая добавяме всички подправки.

Разбъркваме сместа много добре и оформяме средно големи кюфтета.

Всяко кюфте овалваме, като го редуваме в брашно яйца и галета.

Запържваме от двете страни до готовност в загрята мазнина.

Картофените кюфтета с магданоз могат и да се изпекат. Поднасяме със соса.

За соса:

В купичка слагате Филаделфията заедно с киселото мляко и разбърквате много добре да получаване на гладка смес.

След това нарязваме на ситно магданоза и копъра и прибавяме към сместа.

Подправяме с подправките и отново разбъркваме.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *