Site Overlay

Картофено-патладжанена мусака – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжана и го режем на кубчета.

Кубчетата патладжан изкисваме за 30 минути в купа с вода и две щипки сол.

Нарязваме картофите на кубчета и ги варим с малко сол.

В тава смесваме картофите, патладжана, ситно нарязаните лук и чесън.

Поръсваме с червен пипер, чубрица, девесил и копър.

Натрошаваме сиренето и разбъркваме всичко.

Загряваме доматения сос и към него прибавяме каймата.

Изсипваме при останалите зеленчуци отново разбъркваме и доливаме 200 мл от водата, в която сме варили картофите.

Печем сочната мусака на 180 градуса, докато се изпари течността.

От киселото мляко, содата и яйцата приготвяме заливката и към нея добавяме копър.

Заливаме мусаката с патладжан и връщаме във фурната да се запече.

По желание сервираме картофено-патладжанената мусака с кисело мляко.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *