Site Overlay

Картофен огретен с праз и кашкавал – Рецепта

“Картофеният огретен с праз и кашкавал се сервира веднага, защото никой няма търпение да го изчака да изстине”

Начин на приготвяне:

Сварете (за по-бързо ги обелете и нарежете на кубченца) и намачкайте картофите. Овкусете със сол.

Нарежете праза на дребно и го запържете за 2-3 мин в маслото заедно със сухата чушка (натрошена).

Овкусете със сол, джинджифил и джоджен и снемете от огъня.

Намаслете дъното на тавата, в която печете и разпределете намачканите картофи.

Отгоре намажете с крема сиренето и подредете нарязан на филийки кашкавала.

Разбийте яйцата и киселото мляко. Добавете содата и праза и разбъркайте добре. Разпределете в тавичката картофения огретен.

Печете в предварително загрята на 200°C фурна за ~ 15 мин.

По желание поднесете картофения огретен с праз и кашкавал с млечен сос.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *