Site Overlay

Картофи по шведски с пармезан – Рецепта

Начин на приготвяне:

Картофи по шведски с пармезан – семпло и вкусно картофено ястие.

Картофите разрязваме на две половини. После на всяка половина правим прорези около 1 см., но не до края. Намазваме тавата с масло и подреждаме картофите.

Върху всеки картоф слагаме малко кубче масло. Посоляваме картофите с подправките: черен пипер, сол, пушен червен пипер и чубрица.

Печем на 200 градуса в предварително загрята фурна за 30 минути. Когато са готови, поръсваме обилно с пармезан и запичаме, докато се разтопи.

Рецептата е от шведската кухня, но и придадох малко български привкус с чубрицата. Апетитни печени картофи за всеки повод!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *