Site Overlay

Кашкавален тутманик – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

В купа поставяме маята, добавяме захарта, хладката вода и 1 с.л брашно. Разбъркваме до получаване на гъста каша, след което оставяме да шупне.

В друга купа счукваме 2 цели яйцата и белтъците от другите 4 яйца, прибавяме захарта, солта, млякото, разтопеното масло и олиото. Разбъркваме добре и тях

Към тази смес добавяме и активираната мая и отново объркваме.

Накрая добавяме постепенно и брашното, докато се получи меко тесто.

Разделяме на четири части и оставяме да втаса на топло. Всяка част разтегляме на ръка до получаване на тънка кора.

Когато оформим кората, поръсваме с плънката от кашкавал и сирене, и навиваме на руло.

Вземаме си тавичка с хартия за печене и поставяме рулото. Така оформяме и останалите 3 топки.

Оставяме да втаса повторно и след това поставяме в печката. Преди печене намазваме с разбития жълтък от другите яйца

Печем тутманика 20 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна, след това увеличаваме на 190 градуса .

Вадим и покриваме с кърпа за около 15 минути.

Кашкаваленият тутманик е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *