Site Overlay

Кашкавалки със сирене и кашкавал – Рецепта

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря в прясното мляко със захарта и се сипва брашно да стане гъста каша. Остава се да втаса.

Добавя се солта олиото и сиренето, натрошено, и се замесва меко тесто, да не лепне. Покрива се с кърпа и се остава да втаса.

След това се разточва върху покривка на правоъгълник.

Маже се с разтопеното краве масло и се ръси кашкавал, но не цялото количество.

Остава се малко да се поръсят и отгоре.

Правоъгълникът се навива на руло. Нарязва се на пънчета с дължина 2 см.

Тестените охлювчета се нареждат се в тава с хартия на разстояние, защото при печенето нарастват.

Кашкавалките се намазват се с разбития жълтък и се слага по щипка кашкавал.

Кашкавалките със сирене и кашкавал се пекат на 180°C до зачервяване.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *