Site Overlay

Кашкавалки с гауда и кисело мляко – Рецепта

“Пухкави кашакавалки с гауда, които изчезват за нула време от подноса “

Начин на приготвяне:

Обичате ли кашкавалки със сирене? А какво ще кажете за тези кашкавалки с Гауда и кисело мляко. Ето как се приготвят:

1. Пресейте брашното, смесете го със захарта и натрошете при него маята. Добавете киселото мляко, на стайна температура и солта.

2. Сложете две супени лъжици от сиренето гауда, настъргано на фино ренде и замесете гладко тесто.

Зависи от гъстотата на киселото мляко, което използвате, може да се наложи да поръсите още брашно или да добавите още мляко. Целта е тестото да бъде средно меко и гладко.

3. Оставете в топло помещение, в купа покрита със стреч фолио, докато втаса за около 40-50 минути.

4. Разтопете маслото и с намазнени от него ръце откъснете 9 равни парчета. Всяко разтеглете, намазвайте с още масло и слагайте от гаудата.

Затворете всяка кашкавалка, така че пълнежа да не излиза при печенето.

5. Подредете на разстояние закуските с гауда в намазнена или покрита с хартия за печене тава. Оставете ги да втасат отново за около час.

6. Бухналите кашкавалки намажете с още масло, ако ви е останало, или с малко водичка. Поръсете с още гауда и печете до златисто в загрята на 190 градуса фурна.

Хапвайте вкусните тестени закуски топли с чаша мляко или айрян.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *