Site Overlay

Кашка с гъби – Рецепта

Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в смес от олио и масло. Няколко минути по-късно се добавя нарязаният на филийки чесън.

Запържва се още малко и се слагат гъбите, които предварително са измити с четка и също са нарязани на филийки.

Продуктите се оставят на котлона да се задушат и да се изпари водата, която гъбите пускат, след което в тенджерата се добавят червеният пипер и брашното, разбъркват се енергично за не повече от минута и се налива водата.

Слагат се подправките и кашата се оставя на тих огън около 15-20 минути.

Преди поднасяне гъбената кашка се поръсва с пресен магданоз.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *