Site Overlay

Кейк със сърце за влюбени – Рецепта

Начин на приготвяне:

Кейкът със сърце за влюбени е красив и ефектен и е една чудесна изненада за празника Свети Валентин или всеки друг повод, за да покажем внимание и любов към половинката си.

Отделете си малко повече време за приготовлението му, но не се плашете, че е сложно.

Започнете с най- важната част – сърцето.

Разбийте в купа мекото масло със захарта и когато получите пухкав крем, сложете яйцето и не спирайте да разбивате с миксера.

Отделно угасете содата в оцета, а при прясното мляко сипете лимоновия сок и оставете да се пресече.

Сложете към крема от маслото и яйцето пресеченото мляко, шупналата сода, ваниловата захар и сладкарската боя. Разбъркайте до хомогенност и накрая пресейте към сместа брашното.

Хомогенизирайте добре червеното кексово тесто и го сипете в правоъгълна форма за кейк с вместимост 1 л (предварително намаслена и набрашнена).

Печете в загрята на 160 градуса 35-40 минути или до суха клечка. Оставете за малко във формата, преди да извадите, тъй като е крехък.

Готовият розов кекс охладете върху решетка и срежете на две надлъжно през средата, както когато разполовяваме блат за торта.

Изрежете сърца с формичка за сладки и ги подредете плътно прилепени едно за друго, като дължината им трябва да е колкото на правоъгълната форма, в която ще се пече и основното тесто за кейка-27 см.

Завийте плътно ивицата от сърца със прозрачно домакинско фолио и приберете във фризер за 2 часа. Ако не бързате, може да започнете от предния ден и да оставите в хладилник за една нощ.

Втвърдените сърца, залепнали едно за друго като цяло едно блокче, извадете от хладилника или фризера и се заемете с останалата част от кейка.

Разбийте 3-те яйца със захарта, сипете разтопеното масло, млякото и накрая брашното с бакпулвера.

Намазнете и набрашнете формата за кейк и в нея сложете пласт от бялото кексово тесто. Разположете върху него в средата блокчето от червени сърца и залейте с останалата смес.

Изпечете за 45 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна. Оставете да изстине малко и тогава доохладете върху решетка.

С това основната част от рецептата е завършена и остава да украсите според въображението си, за да е още по-красив вашият сладкиш за Свети Валентин, макар че неговото очарование се крие във вътрешността, когато се разреже.

Аз шприцовах формички от ганаш от бял шоколад, леко оцветен в розово и поръсих с пудра захар.

Прекрасен празник и да ви е сладко!

* Изрезките от сърцата можете да използвате за други сладкиши като пудинг, торта в чашки или бурканчета или кейк попс.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *