Site Overlay

Кекс от грейпфрут с глазура (без яйца) – Рецепта

Начин на приготвяне:

Смесете сока от грейпфрут с прясното мляко, олиото, захарта и ваниловата захар.

Бъркайте, докато захарта се разтвори добре. Прибавете есенцията от ром и настърганата кора.

Пресейте брашното заедно с бакпулвера и добавете към течната смес.

Разбъркайте до хомогенност.

Добавете такова количество червена боя, че да получите наситен розов цвят.

Намазнете малка тавичка и я набрашнете или само намазнете силиконова форма.

Изсипете сместа, като я разпределите равномерно. Печете кекса на 18°C за 30 мин като проверявате с клечка. Извадете го и го охладете.

За глазурата разбийте с телена четка сока от грейпфрут с пудрата захар и добавете червена боя, за да получите наситено розов цвят.

Залейте сладкиша с глазурата с помощта на малка лъжичка.

Оставете кекса от грейпфрут с глазура (без яйца) да престои поне 30 мин преди консумация.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *