Site Overlay

Кекс с белтъци и кокосови стърготини – Рецепта

Начин на приготвяне:

Първото нещо, което искам да отбележа за тази рецепта, е, че течностите са измерени в грамове. В купа изсипете белтъците и захарта.

Разбийте на сняг, след което прибавете пресятото с бакпулвера и щипка сол брашно.

Изсипете кокосовите стърготини. Излейте прясното мляко и слънчогледовото олио. Хомогенизирайте сместа.

Разделете я на две еднакви части. Към едната част прибавете какаото.

Подмажете и набрашнете продълговата форма за кейк с вместимост 1 л. Излейте на дъното от бялата смес, а в средата излейте от кафявата, отново бяла смес и пак кафява.

Излейте двете смеси на по 3 пъти за да се получат по-едри шарки.

След като сте приготвили по този начин кейка в единия край на формата в средата потопете нож и го прекарайте по цялата дължина на сместа.

Изпечете мраморния кекс на 180°C в предварително загрята статична фурна за около 30 мин.

Пробвайте за готовност с дървено шишче. Готовия кекс с белтъци и кокосови стърготини охладете на решетка.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *