Site Overlay

Кекс с локум и бита сметана – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата със захарта на пухкав и плътен крем.

Към тях започнете да добавяте лъжица по лъжица пресятото с бакпулвера, солта и ванилията брашно. Докато правите това, намалете миксера на по- бавна степен.

2. Нарежете локума на парченца.

Ако не сте закупили сметаната бита, а течна, трябва да я разбиете, като внимавате да не се пресече.

Добавете и нея към кексовата смес, разбърквайки с плавни движения, за да се запази пухкава.

3. Сипете във намазнена с масло форма за кекс сместа и отгоре сложете парченцата локум. С шпатула ги натиснете навътре у леко размесете, за да не стоят отгоре.

4. Изпечете кекса с локум в загрята на 180 градуса фурна за 40-45 минути. Когато е готов, го оставете за 10 минути във формата и след това обърнете върху решетка, за да се охлади напълно кексът с локум и бита сметана.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *