Site Overlay

Кекс с локум и сладко от зелени смокини – Рецепта

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта и ванилията на пухкав крем, докато захарта се стопи и сместа увеличи обема си.

Прибавете заквасената сметана и щипка сол и отново разбъркайте.

Пресейте брашното и бакпулвера.

Нарежете на дребни парченца локума, зелените смокини и сушения джинджифил.

Прибавете към кексовата смес брашното и разбъркайте до хомогенна смес.

Накрая добавете нарязаните локум, смокини и джинджифил.

Намажете форма за кекс с меко масло.

Поръсете с филиран бадем. Той ще залепне за маслото. С потупване го разпределете равномерно навсякъде.

След това изсипете кексовата смес във формата и сложете кекса с локум да се пече в загрята фурна на 170-180 градуса за 30-35 минути – до суха клечка.

След изпичане оставете за няколко минути кекса с локум и сладко от зелени смокини във формата, после извадете и охладете върху решетка.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *