Site Overlay

Кекс с портокали и шоколад – Рецепта

“Приказно вкусен и красив кекс с портокали и шоколад, който ще остави без думи гостите ви”

Начин на приготвяне:

В купа разбиваме 2 яйца. Добавяме захарта, олиото, настърганата кора и сока на един портокал, брашното и бакпулвера.

Към готовата смес добавяме парченца шоколад и разбъркваме с лъжица.

Тавата е кръгла форма (20 см). Изрязваме си хартия за печене за дъното и страните.

Намазваме я с краве масло, поръсваме със захар и я поставяме в тавата (с маслото навътре, не да лепне за страните на тавата).

Три портокала режем на тънки кръгчета и ги нареждаме върху захарта, на дъното и отстрани.

Сипваме сместа за кекса и печем на 160 градуса за 35-40 минути. Аз направих и една малка формичка.

Декорираме кекса с портокали и шоколад с карамелизирания чипс, поръсваме с пудра захар, настърган шоколад и листенца мента.

Чипса приготвяме, като нарязваме на тънко портокал.

Резените поставяме върху хартия за печене, поръсваме с кафява захар и запичаме за 20 минути на 160 градуса.

След това намаляваме на 100 градуса и сушим около един час.

Източник: Maia Ivanova – Кулинарна мрежа

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *