Site Overlay

Кекс с тиквички и аеро шоколад – Рецепта

“Ето идея за разкошен сладкиш, с която ще ви изненадаме – кекс с тиквички със специална съставка за щастие, наречена аеро шоколад”

Начин на приготвяне:

Всичко се разбива, като накрая се бърка с лъжица и не прекалено, просто колкото да няма сухо.

Сместа се изсипва във форма, постлана с хартия за печене, и отгоре се редят парчета начупен шоколад (аз използвах аеро шоколад, любим на моето момиченце). Пече се на 180 градуса за 55 мин.

Препоръчва се кексът да се съхранява в хладилника.

Няколко уточнения: използвах кафява захар, 2 чаши пълнозърнесто брашно и половинката чаша брашно замених със сурови овесени ядки. Но рецептата е класическа, става и с класическите продукти, кой както обича.

Източник: El Pour Elle – Кулинарна мрежа

Кексът с тиквички и аеро шоколад е страхотен.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *