Site Overlay

Кекс с тиквички и капки шоколад – Рецепта

“Различни вкусове – един страхотен кекс с тиквички, капките шоколад са неговата черешка”

Начин на приготвяне:

Настържете тиквичките на ситно ренде. В купа счупете яйцата и добавете захарта. Разбийте с миксер на гъста пяна.

В купа пресейте брашното с щипка сол, бакпулвера и ванилията.

На порции добавете сухата смес към разбитите яйца. Излейте олиото.

Добавете настърганите тиквички, шоколадовите капки и 1 ампула портокалова есенция.

Ако имате биопортокал, заменете есенцията с настъргана кора.

Хомогенизирайте добре сместа.

Подмажете форма за кекс с краве масло и посипете с брашно.

Изпечете този уникален кекс на 180°C в предварително загрята фурна без вентилатор за около 30 мин. Пробвайте за готовност с дървено шишче.

Охладете изпечения кекс с тиквички и шоколадови капки и поръсете с пудра захар.

Сладкишът с тиквички е много сочен с влажна и много вкусна консистенция!

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *