Site Overlay

Киноа с нахут по индийски – Рецепта

Начин на приготвяне:

Лукът и пиперката се нарязват, а чесънът се наситнява.

Киноата се измива и изцежда. Спанакът се измива и накъсва.

В сгорещено олио се позапържва лукът, като към него се прибавят всички подправки. Общо се запържват около 2-3 минути.

След това се прибавя пиперката и чесънът и се позапържва още малко.

Накрая се добавя и киноата, разбърква се и се налива 1 ч.ч. вода. Оставя се да заври и се прибавя спанакът, след което се намаля котлонът и се оставя 15 минути, докато се сготви киноата и е поела водата.

Тогава се добавят доматите и изцеденият нахут и се разбърква добре, докато се смеси всичко.

Ако има течност, се оставя постната яхния още няколко минути на котлона, докато изври.

Сервира се веднага, след като се свали от огъня киноата с нахут по индийски.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *