Site Overlay

Кисело зеле с ориз и пръжки – Рецепта

Начин на приготвяне:

Киселото зеле оставяме в гевгир да се оцеди от сока. Ориза почистваме и измиваме. Лука нарязваме на ситно, отцеденото зеле също.

В дълбока тенджера си запържваме лука, добавяме нарязаното зеле и запържваме.

Добавяме червен пипер, разбъркваме и наливаме равни количества зелев сок и вода.

Варим зелето до полуомекване, добавяме пръжките и ориза, ако е необходимо доливаме още вода.

Готвим да готовност, добавяме 2-3 листа сух дафинав лист.

Киселото зеле с ориз и пръжки е готово.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *