Site Overlay

Кифлички от парено тесто – Рецепта

Начин на приготвяне:

В касерола сложете водата, кравето масло, захарта и солта на котлона. Изчакайте да заври и махнете.

Добавете брашното и разбъркайте с дървена лъжица до меко и лепкаво тесто. Сложете яйцата едно по едно и бъркайте до пълното усвояване на всяко.

Добавете гриса и нишестето. Тестото е все още лепкаво, така че добавете още малко брашно.

Поставете го върху набрашнен плот, разточете на кръгъл лист и разрежете на триъгълници. Поставете в единия край от шоколада и завийте на кифличка.

Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.

Печете кифличките с шоколад в загрята фурна на 170 градуса до готовност.

Извадете, оставете леко да се охладят и поръсете кифличките от парено тесто с пудра захар.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *