Site Overlay

Кифлички със сирене Традиция – Рецепта

“Традицията повелява на трапезата да има кифлички със сирене с повод или без – спазваме я, какво да правим”

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява. Прави се кладенче и в него се поставят маята, захарта, солта, яйцето и млякото.

Замесва се меко тесто, което се покрива с кърпа и се оставя да почине 15-20 минути.

Разделя се на четири части.

Яйцето за плънката се разделя на белтък и жълтък. Белтъкът се разбива на пяна и към него се прибавя натрошеното сирене.

Всяка част се разточва на кръг, който се намазва с омекнала свинска мас.

Кръгът се разделя на осем сектора. В широката част на сектора се поставя част от сиренето.

Оформят се традиционни кифлички.

Подреждат се в тава, постелена с хартия за печене и се намазват със жълтъка, който е разреден с капки олио и прясно мляко.

По желание се поръсват със сусам или маково семе.

Кифличките със сирене Традиция се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-20 минути.

Приятен апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *