Site Overlay

Кифлички с мас и кашкавал – Рецепта

“Пухкави и много мекички са тези кифлички с кашкавал – майсторът се е постарал, сега остава единствено да следваме стъпките му”

Начин на приготвяне:

В купа пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте.

Отделно разтворете маята и захарта в топлата вода, добавете яйцето и меката мас, разбъркайте.

На етапи към тях прибавете брашното и замесете меко и еластично тесто, добавяйки още брашно, ако е нужно.

Разделете тестото на 4 еднакви оформени топки. Всяка топка разточете на не много тънка кора и нарежете на 6 триъгълни части.

Във всеки триъгълник поставете ивица от кашкавала и навийте на кифличка.

Така оформените домашни кифлички подредете в тава, постлана с хартия за печене, намажете с разбития жълтък и поръсете със сусам.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 20 минути, до златист загар.

Страхотно вкусни и меки кифлички с мас и кашкавал!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *