Site Overlay

Кифлички с мас, сирене и захар – Рецепта

Начин на приготвяне:

Затопляме водата и в нея начупваме маята и добавяме 1 с.л. захар и 2 с.л. брашно. Разбъркваме и оставяме за 5 минути.

Пресяваме брашното в купа и оформяме в средата кладенче. В него последователно сипваме солта, сместа с маята и двете яйца.

Разбъркваме отвътре-навън до смесване на продуктите и след това започваме да месим.

При необходимост добавяме още брашно. Когато се получи гладко и меко тесто, спираме да месим и го покриваме с фолио.

Оставяме тестото за 1 час да втаса. След това го нарязваме на 8 парчета.

Разточваме всяко парче на тънка кора.

Подреждаме корите една върху друга, като между всяка намазваме с по 1 лъжица мас и наръсваме с 2 лъжици захар. Най-горната кора не мажем.

Разточваме отново вече подредените кори. Разрязваме с остър нож на 8 триъгълника. В основата на всеки поставяме по щедро парче сирене и навиваме на кифлички.

Подреждаме кифличките в намаслена тавичка и ги оставяме за 20 минути да се отпуснат и надуят още малко.

Загряваме фурната на 180 градуса и печем кифличките с мас, сирене и захар 15 минути.

След това увеличаваме на 200 градуса и печем още около 10 минути до приятно зачервяване.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *