Site Overlay

Киш Лорен с див лук – Рецепта

Начин на приготвяне:

За да приготвите тестото за киш, пресейте брашното в тава и направете кладенче.

Добавете солта и студеното на кубчета масло. Чукнете яйцата и добавете и студената вода. Замесете тестото, като трябва да е меко и еластично.

Увийте го във фолио и го охладете в хладилника за 30 минути.

Отстранете фолиото, сложете лист опаковъчно фолио и разточете тънка кора. Подгответе си намаслена тава.

С помощта на фолиото ще пренесете по-лесно тестото върху намаслената тавичка, като го обърнете на обратно.

Отстранете краищата, като притиснете в ъгъла с пръсти. Надупчете леко с вилица блата за нашия киш Лорен.

Загрейте фурната на 200 градуса и запечете кората леко за около 10 минути. През това време пригответе плънката.

Нарежете на ситни кубчета бекона. Запържете го леко на котлона с малко мазнина. В купа разбийте яйцата. Добавете индийското орехче, солта и черния пипер.

Добавете и млякото и сметаната. Разбъркайте добре. Извадете от фурната основата на киша.

Сложете бекона и млечната смес. Добавете настъргания кашкавал.

Измийте и нарежете дивия лук на ситно.

Накрая поръсете киша с дивия лук. Печете още около 15 мин.

Да ви е вкусно с този любим киш Лорен с див лук!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *