Site Overlay

Киш с аспержи и ревен – Рецепта

Начин на приготвяне:

За приготвянето на този страхотен киш с аспержи и ревен ще ни бъде необходима тава с диаметър 28 см, покрита с хартия за печене.

Първо, от изброените продукти се прави маслено тесто, покрива се и се оставя в хладилника за около 30 мин.

След това върху набрашнена повърхност леко се разточва на кръгла кора с диаметър около 32 см.

Слага се в тавичка, пробожда се на няколко места с вилица и се слага да се пече в затоплена на 220 градуса фурна за около 20 мин.

През това време се заемаме с подготовка на плънката за вкусния киш.

Сметаната, яйцето и сиренето се разбиват, добавят се солта и черният пипер.

Тази смес се сипва върху предварително леко запеченото тесто.

Ревенът, който е нарязан на парчета с дължина около 6 см, разделени на две по дължина, се смесва със захарта.

Аспержите, които също са нарязани по дължина на две и след това на парчета около 6 см, и ревенът се редят на спирала.

Зеленчуковият киш се пече около 40 мин.

Източник: Galia Manini – Кулинарна мрежа

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *