Site Overlay

Киш с шунка, гъби, праз и кашкавал – Рецепта

“Невероятно вкусен киш с богата плънка, който приготвяме с удоволствие всеки път откакто имаме рецептата”

Начин на приготвяне:

Приготвяме блата, като слагаме в купа всички съставки за блата и оформяме тесто, което слагаме в хладилника за 30 мин. Докато тестото стегне, си приготвяме плънката.

Нарязваме продуктите, изброени за плънката, и запържваме в малко олио, като добавяме гъбите, а малко по-късно и подправките. Разбиваме продуктите за заливката.

Взимаме тестото за блата, набрашняваме плота и разточваме кръг, който поставяме в средна тавичка. Краищата трябва да покриват стените на тавичката, която може и да бъде с къдрави стени – аз нямам такава и затова в обикновена.

След това слагаме плънката, разстиламе равномерно, заливаме със заливката, настъргваме кашкавала отгоре и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна около 40-50 мин. или докато се зачерви.

Това е единият вариант за печенето, а другият е, като първо запичаме блата за 10 мин. и след това слагаме плънката и заливката, след което допичаме киша.

Кишът с шунка, гъби, праз и кашкавал е много вкусен.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *