Site Overlay

Класическа боб яхния – Рецепта

Начин на приготвяне:

Бобът се кисне 4 – 5 часа във вода. След това се вари около 1 час (до готовност). Водата се подменя. Количеството точност е според това дали искате по-гъста боб яхния или по-рядка като за боб чорба.

Нарязват се и се добавят в тенджерата лук, морков, добавя се лютата чушка, нарязана на ситно, солта, 1 с. л. олио и бобът се вари още 15 минути.

Прави се запържва с олиото, брашното, червения пипер и доматения сок и се прибавя към боба.

Прибавят се джоджен и сухата люта чушка. Бобът ври още 5 минути.

И ни остава да поднесем Класическа боб яхния с любимия хляб.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *