Site Overlay

Класическа рецепта за Ризогало (Rizogalo) – Рецепта

Начин на приготвяне:

Първата стъпка към рецепта за класическо Ризогало е да свари ориза. Измийте го добре няколко пъти под течаща вода.

Сложете го в тенджера и налейте половин литър вода заедно с щипка сол. Варете задължително на слаб огън, за да не загори и провали млякото с ориз.

Щом водата се абсорбира, е ред да се добави прясното мляко и захарта.

Увеличете силата на котлона и изчакайте да заври отново. След това отново намалете. Разбърквайте от време на време.

В отделна купа разбийте жълтъците на яйцата заедно с нишестето и две пакетчета ванилия.

Тази смес добавете на тънка стрия към гръцкото мляко с ориз.

Задръжте на котлона около 3 допълнителни минути.

Разпределете в десертни купи/чаши и поръсете с канела.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *