Site Overlay

Класическа торта Наполеон с крем – Рецепта

Начин на приготвяне:

Бутер тестото оставяме да се охлади и го нарязваме на платки.

Оставяме в хладилника да стегне. През това време си приготвяме крема.

В тенджера слагаме 800 мл прясно мляко да заври заедно със захарта. Разбиваме яйцата с брашното и останалото мляко.

Към яйчената смес добавяме част от горещото мляко и разбъркваме, сипваме в тенджерата на тънка струя при непрекъснато бъркане, до сгъстяване на крема.

Отнемаме от котлона и добавяме маслото и ванилията. Изваждаме бутер тестото, надупчваме с вилица по цялата кора и ги изпичаме.

След като се охладят започваме да сглобяваме тортата. От тестото се получават 4 кори, едната оставаме за натрошаване. Слагаме кора, крем и така редуваме до завършване с крема.

Последната кора натрошаваме и поръсваме тортата Наполеон. Оставяме в хладилника за едно денонощие.

Класическа торта Наполеон с крем е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *